top of page

Hoe jij je work-life balance kan verbeteren in slechts 5 stappenAlle gekheid op een stokje, we zitten weer in ons kot. Telewerken is de nieuwe norm en in het begin was het allemaal leuk, maar nu beginnen de grenzen tussen wat werk en wat privé is te vervagen. Daarom is een goede work-life balance behouden van groot belang. Wij hebben 5 easy-to-follow stappen die jouw work-life balans weer in balans brengt!


STAP 1: Kleed je aan alsof je naar kantoor gaat


Door de hele dag in pyjama of joggingbroek door te brengen, is er geen echt verschil meer tussen wanneer je op je werk bent en wanneer je klaar bent met werken.


Door je in de ochtend klaar te maken alsof je echt naar kantoor zou gaan, draai je een mentale knop om waardoor je in de juiste work-mindset bent. En als je werkdag erop zit, kan je weer je pyjama aantrekken.


STAP 2: Zorg voor een vaste werkplek thuis


Zorg ervoor dat je thuis een vaste werkplek hebt waar je voor langere tijd comfortabel kan zitten. Dat betekent een ergonomische set-up en een comfortabele stoel, zodat je geen nek- en rugpijn krijgt. Hierdoor zullen je thuiswerkdagen veel vlotter en aangenamer verlopen.


In je zetel of bed werken is dus géén goed idee. ;)


STAP 3: Stel grenzen op voor jezelf en je werkgever


Het is niet omdat je thuiswerkt, dat je ook voortdurend beschikbaar moet zijn. Die ene mail die je om 21u 's avonds nog krijgt kan best wel tot morgen wachten op een antwoord.


Door duidelijke grenzen te stellen is het voor jou en je werkgever makkelijker om de work-life balance te behouden. Vergeet ook zeker geen pauzes te nemen.


STAP 4: Een flexibel schema is the way to go


Op kantoor werk je misschien van 9u tot 17u, maar dat hoeft thuis niet het geval te zijn.

Je kan bijvoorbeeld van 7u tot 10u werken en dan 2u tijd maken voor je gezin. Daarna kan je in de namiddag weer een aantal uren werken om dan 's avonds na 19u weer aan de slag te gaan wanneer je kinderen slapen. Kijk wat voor jouw situatie het beste past.


STAP 5: Geef jezelf je welverdiende me-time


Door voortdurend thuis te werken kunnen de grenzen tussen werk en privé vervagen. Door regelmatig me-time in te lassen en je volledig op jezelf te focussen, worden die grenzen weer wat duidelijker.


Het is bovendien ook nog eens leuk om te doen. Dus maak eens een wandeling, neem een een lang bad of doe gewoon waar jij zin in hebt.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page