top of page

De voordelen van buiten een wandeling te makenDoor de Corona-crisis zijn we massaal beginnen wandelen. Je komt eens buiten, haalt een frisse neus op en het is vooral ook leuk om te doen. Maar wist je dat er ook echte voordelen zijn verbonden aan eens een wandelingetje buiten te gaan maken? Wij sommen ze even voor je op!


1. Mood booster


We weten allemaal dat door te bewegen er endorfines vrijkomen in je lichaam, maar wat zijn dat juist die endorfines? Dat is een stof die je lichaam aanmaakt waarvan je humeur verbetert en er positieve gevoelens vrijkomen in je lichaam. En er is meer! Uit onderzoek is gebleken dat in de natuur zijn stress en spanning vermindert. Je hartslag vertraagt er van en je denkt minder na over je problemen of onzekerheden.


2. Geeft een boost aan je immuunsysteem


De frisse buitenlucht is goed voor je lichaam. Je longen vullen zich met verse lucht en je hoofd is een stuk helderder. Regelmatig wandelen zorgt er ook voor dat je minder kans hebt op een verkoudheid of de griep. Dit komt doordat activiteiten zoals wandelen het aantal witte bloedcellen in je lichaam verhogen die tegen ziektes en infecties vechten.


3. Verhoogt je creativiteit


Tijd buiten doorbrengen is een geweldige manier om je creativiteit aan de gang te krijgen. Of je nu last hebt van een writer’s block of dat ene probleem op je werk niet opgelost krijgt, even buiten wandelen maakt je hoofd leeg en triggert nieuwe ideeën. Bekijk het als een soort brainstorm met jezelf.


4. Geeft je een sterk en veerkrachtig lichaam


Door buiten te wandelen ben je actief bezig met je lichaam. Hierdoor verbrandt je calorieën en zal het vetpercentage in je lichaam verminderen. Je krijgt er ook meer spieren van, waardoor je er sterker en slanker uit zal zien!


5. Verhoogt je vitamine D-niveau


Buiten wandelen stelt je huid blood aan zonlicht dat je lichaam stimuleert om meer vitamine D te produceren. Veel mensen hebben een tekort aan vitamine D en dat kan op termijn leiden tot ziektes zoals Alzheimer, hart- en vaatproblemen en meer. Een te laag vitamine D niveau is ook gelinkt aan depressie, vaak ziek worden, rugpijn en vermoeidheid. Tijd buiten spenderen zorgt ervoor dat jouw lichaam voldoende zonlicht opneemt, zorgt er gewoon voor dat je niet verbrandt.


Neem dus gerust de tijd om regelmatig een wandeling buiten te maken en je zal er de voordelen zelf van ondervinden!


#wandelen

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page