ma 05 apr.

|

Online via Zoom

Skills of the future

Om te overleven in the future of work moet je je voortdurend reskillen en upskillen. In een wereld waar technologische innovatie en digitalisering snel groeien is het van belang dat wij - de mensen - mee groeien.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Skills of the future

Tijd en locatie

05 apr. 2021 09:00 – 10:30 CEST

Online via Zoom

Over het evenement

Waar gaat deze les over?

Om te overleven in the future of work moet je je voortdurend reskillen en upskillen. In een wereld waar technologische innovatie en digitalisering snel groeien is het van belang dat wij - de mensen - mee groeien. Maar hoe kunnen wij die curve nu voor blijven? 

Machines en technologie kunnen veel vervangen, maar één ding niet: onze menselijkheid. Om de skills die nodig zijn om te overleven in the future of work onder de knie te krijgen, moeten we levenslang leren. 

Soft skills zijn niet meer weg te denken van de werkvloer, je hebt ze nodig in elk aspect van je job. Het zijn dan ook deze skills die ervoor zorgen dat je business opbloeit en succesvol is. 

In de eerste les van onze bootcamp leer jij de 5 skill sets die volgens ons de doorslag zullen geven in de future of work. Je leert de basics, hoe je ze kan implementeren én je krijgt handige tips & tricks, zodat je niet enkel je kop boven water houdt, maar een heuse zwemkampioen wordt. 

Wat zijn deze 5 skill sets? 

1. Communication skills: In tijden waarin massaal virtueel gewerkt wordt, is een cultuur waarin open gecommuniceerd wordt geen overbodige luxe. Efficiënt en open communiceren is een kunst dat in de toekomst meer en meer aan belang zal winnen. 

2. EQ - emotional intelligence: Je EQ is de mate waarin jij je eigen emoties en gevoelens én die van de mensen rondom je kan managen. Een hoge emotionele intelligentie is van essentieel belang voor goede leiders. Wie is er uiteindelijk succesvoller? Een leider die roept naar zijn/haar team wanneer die gestresseerd is? Of een leider die de controle behoudt en de situatie beoordeelt? 

3. Personal skills: Op de 3e dag van onze bootcamp leer jij over hoe time management je productiviteit verhoogt, de Pomodoro technique, planmatig werken en work-life integration. Zij gaan namelijk hand in hand samen met de happiness at work in the toekomst.

4. Problem solving skills: Wat je functie of job beschrijving ook mag zijn, de oorzaak van problemen weten te vinden en er een oplossing voor te kunnen formuleren is een skill die in de future of work essentieel zal zijn.

5. Leadership skills: Of je nu een team van 4 of 40 mensen leidt, om een goede leider te zijn en je team aan te sturen heb je bepaalde skills nodig. 

Deel dit evenement